unique woodworks

 

Etsitkö jotain omaperäistä, luonnonläheistä ja huolella käsintyöstettyä?

 

Olet oikeassa paikassa.

 

mariwoodin 

persoonallisista puuasusteista löydät

 laukut, kukkarot, korut ja puuntuoksuiset parfyymit.

Myös muita uniikkeja pientuotteita kuten perhorasioita, käyntikortteja 

ja mittatilaustöitä.

 

 

 Jokainen tuote on omanlaisensa ja huolella hiottu.

 

 

 

Story of Mariwood

 

mariwood on yhden naisen, marin, puuverstas.

Kaikki alkoi ehkäpä jo ...

 

 

tutustu Mariwoodin tarinaan

       Miltä puu tuoksuu?        

puun tuoksu, parfyymi, parfyymin valmistus, parfymööri, inspiraatio

Tuoksun jäljillä. Miltä puu tuoksuu?
 

Puun tuoksu in­nos­ta­ja­na

Se oli joskus ala-asteella, kun tehtiin kässäntyönä farkkukassi puukahvalla. Näin tytöt saivat tuntumaa puutöihin ja pojat pääsivät ajamaan Singerillä. Farkkukassi on jo vuosien saatossa hävinnyt mutta puutyöluokan taianomainen tuoksu on jäänyt mieleen. Vuosien varrella on tullut nikkaroitua jonkin verran ja edelleen puu tuoksuu mahdottoman hyvälle, kun sitä työstää. Siitä se sitten lähti: inspiraatio oman puutuoksun valmistamiseen.

 

Mikä siinä puussa sitten tuoksuu?

Tuoksuihin liittyvät asiat siirtävät meidät kemian maailmaan. Puuaines koostuu tuhansista kemiallisista yhdisteistä ja näiden lisäksi siinä on uuteaineita, jotka usein aiheuttavat kunkin puulajin tyypillisen värin ja tuoksun. Tällaisia uuteaineita ovat mm. rasva- ja hartsihapot, terpeenit, fenoliset yhdisteet, flavonoidit, lignaanit, erilaiset proteiinit ja hormonit (Metsästä tuotteeksi 2018. Puualan perusteet).

 

Hajuaisti on väkevä velho

Kemia lehden mukaan hajuaistin herkkyydessä ja hajuaistimuksissa on suuria eroja. Mitä enemmän on hermosoluja aivojen hajukäämeissä(her­mo­ku­dos­suk­ku­lois­sa) sitä paremmin aistii tuoksuja. Hajuaistiaan voi kuitenkin harjoituttaa ja tutkimusten mukaan hajuaistin parantamisella voidaan ehkäistä myös dementiaa. 

 

"Hajuaisti on väkevä velho ja joka kiidättää meidät tuhansien kilometrien päähän ja kaikkien vuosiemme lävitse."
Helen Keller
(Parfyymien salat 2015)

 

Hajuaisti on väkevä velho

 

Parfyymit koostuvat alkoholista, vedestä ja tuoksuvista öljyistä. Öljyjä saadaan tislaamalla, uuttamalla ja kylmäpuristamalla. Puiden öljyt saadaan yleensä höyrytislaamalla puusta, sahanpurusta, neulasista, oksista, kannoista tai marjoista. Hyvän parfyymin valmistamiseen tarvitaan ”väkevä velho”, jolla on hyvä tuoksumuisti. Nämä velhot ovat parfymöörejä, joita on maailmassa vain muutamia satoja. Parfymöörin tuoksumuistissa voi olla jopa useita tuhansia tuoksuja. (Parfyymien salat 2015)

 

Parfyymiöljyjen uuttaminen

 

Oman tuoksun jäljillä

Tuoksun valinnassa on kyse tunteista ja muistoista minkä takia on tärkeää pitää omasta hajuvedestään. Tuoksu ei aina löydy kaupan hyllyltä. (Parfyymien salat 2015).

 

"There are no women who do not like perfume, there are women who have not found their scent.”

Marilyn Monroe (1926-1962)

 

Mikä voisi olla innostavampaa kuin oman tuoksun kehittäminen ja valmistaminen. Palan halusta päästä tutustumaan perinteisen parfyymin valmistuksen saloihin. Huomaan, että pöydälleni on jo kertynyt hyvä valikoima erilaisia eteerisiä öljyjä ja parfyymin valmistusvälineitä. Oman, uniikin puutuoksun kehittäminen inspiroi minua osallistumaan myös par­fyy­min­val­mis­tus­kurs­sil­le. Palaan tähän aiheeseen sitten myöhemmin, kun ”parfymöörin kandidaatin” tuotokseni ovat kypsyneet käyt­töön­ot­toas­teel­le.

 

Parfyymin kehittäminen

 

 

takaisin blogiin 

 

 

 

blogi

puusta ja vähän muusta

 

 

 

mist niit sit saa?

 

 

Ota yhteyt ja tul verstaal ihmettelemää

mari(at)mariwood.fi

 

Paikal pääset suuntaamalla vanhalle suklaatehtalle osoitteessa 

Leaf/Living Center Kärsämäentie 35 Turku.

 

 

 

© mariwood

the end